Skip to main content

Flemming en ronnie flex bundelen krachten en releasen single

Vandaag brengt FLEMMING samen met Ronnie Flex zijn single ‘Terug Bij Af’ uit, een pop en funky nummer dat na één keer luisteren moeilijk uit je hoofd te krijgen is. Het gaat over het proberen los te laten en vergeten van je ex, maar dat het bijna onmogelijk is om niet aan diegene te denken.

FLEMMING schreef het nummer nog ver voor dat hij zijn megahit ‘Amsterdam’ schreef. Hij had direct al in gedachten dat, als hij het nummer ooit zou uitbrengen, hij dit samen met een rapper wilde doen. “Ik had altijd al Ronnie in gedachten voor het rap stukje in het nummer, omdat ik het gevoel had dat onze stemmen goed zouden matchen en hij helemaal past bij de vibe van dit nummer. Daarnaast vind ik Ronnie muzikaal een alleskunner. Van hiphop- tot popliedjes, hij nailt alles. Dat Ronnie ook daadwerkelijk mee zou doen met dit nummer is iets waar ik alleen maar van kon dromen toen ik destijds het nummer schreef. Maanden later reed ik na de studiosessie naar huis en luisterde het liedje. Het voelde als een droom die uit kwam”, vertelt FLEMMING.

Ronnie en FLEMMING kennen elkaar van de Streamers en Vrienden Van Amstel Live en voelden direct een klik, zowel vriendschappelijk als muzikaal. “Onze kleedkamers bij de Vrienden Van Amstel Live zaten naast elkaar, dus we hadden al gauw een band. FLEMMING is net als ik een relaxte guy, dus de samenwerking is heel natuurlijk gegaan. We gingen al snel samen de studio in en de vibe was meteen daar. We hebben echt een toffe track kunnen maken waar ik heel blij mee ben”, aldus Ronnie.

‘Terug Bij Af’ is de opvolger van FLEMMING zijn hit ‘Automatisch’ die momenteel nog in de Top 10 staat van de Nederlandse Top 40 van QMusic en de Spotify Top 50.

Het kan niemand zijn ontgaan dat de carrière van FLEMMING afgelopen jaar in een stroomversnelling is gekomen. Een jaar geleden bracht hij zijn allereerste Nederlandstalige nummer ‘Amsterdam’ uit, wat binnen no time een hit werd. Het nummer stond maanden lang in de Spotify Top 50 en belandde in de Top 10 van de Nederlandse Top 40. De opvolger was ‘Zij Wil Mij’ met daarna ‘Automatisch’ die beiden de Top 10 van de Spotify Top 50 en Nederlandse Top 40 belandden.

Als kers op de taart, na een bomvolle festivalzomer, staat er in december een volledig uitverkochte clubtour gepland.